Започва плащането на местните данъци и такси в Хасково

Хасково

Кампанията за плащането на местните данъци и такси за 2021 г. започва на 25 януари, съобщават от община Хасково. Данъчните ставки не са променени и се запазва размерът им от 2020 г.

Плащанията ще се извършват в брой и с ПОС-терминал на касите на Община Хасково на улица „Александър Стамболийски“ №2 и на площад „Общински“ №1. Работното време на касовите салони е от 8:30 до 17 часа без прекъсване. Плащане може да стане по банков път, чрез пощенски запис, на касите на Easy Pay, ePay, „Български пощи“, FastPay, както и да бъде извършено онлайн, посредством дебитна или кредитна карта през сайта на Община Хасково, като за целта е необходим ПИН код на НАП, квалифициран електронен подпис или код, издаден от „Общинска данъчна дирекция“.

Данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци се заплащат до 30 юни и до 31 октомври. На платилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5% от годишния размер на задължението.

След изтичане на законоустановените срокове за плащане на местните данъци и такси се начислява лихва за просрочие.

Плащането на патентен данък е до 31 януари – първо тримесечие, до 30 април – второ тримесечие, до 31 юли – трето тримесечие и до 31 октомври – четвърто тримесечие. На предплатилите до 31 януари годишен размер на патентния данък се прави 5% отстъпка.

Туристическият данък се внася от обектите до 15-то число на месеца, който следва месеца, когато са предоставени нощувките.

Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди издаването на разрешение. През 2021 г. размерът му е 300 лв.

Справки могат да се правят в общинската данъчна дирекция или на телефони: 038/603 478, 038/603 471 и 038/603/477.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.