Хасково

Гръмотевици и градушка в Хасковско, предупреждават за снеговалежи

Гръмотевична активност беше отчетена в ранния следобед в Хасковска област.

Ситна градушка пък падна в хасковското село Конуш и по-едра в Харманли, заснета от читатели на Haskovo.info. Поривите на вятъра са достигнали 70 км/ч, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория. Няколко сигнала за паднали клони от дървета са подадени към пожарната, като няма пострадали хора.

Градушка

Началникът на метеорологичната обсерватория Спас Александров заяви пред Haskovo.info, че тези явления през януари са очаквани при сблъсъка на топлите въздушни маси, които са в момента над страната с проникващия от северозапад студен въздух.

Днес в Хасковска област е в сила жълт код за силен вятър. За вторник е обявен жълт код за валежи. Вечерта дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
читател
читател
25.01.2021 17:12 17:12

Знаем, знаем, чухме и видяхме, голяма новина, няма що.

Back to top button