Любопитно

Над 60 са дарителите на Регионалната библиотека в Хасково

Близо 600 са томовете, дарени на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково през изминалата година. Стойността им е над 4 500 лв., поясни директорът на библиотеката Кирилка Страшникова.

Библиотека
Кирилка Страшникова

Сред най-ценните постъпления са течение на списание „Червен смях“, за което Haskovo.info писа, картината, дарена от Надежда Тенева, дъщеря на бележития театрален изследовател проф. Любомир Тенев.

През годината книги са дарявали почетният гражданин на Хасково д-р Георги Граматиков, д-р Драгомир Мирчев, писателите Иван Митев, Илко Чамов, Ясен Калайджиев, граждани и гостуващи дейци на културата. В списъка са също издателствата „Персей“, „Колхида“, „Фют“, Нов български университет, Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив. Фигурират и регионалните библиотека в Смолян и Силистра, посолството на Република Азербайджан в София и други институти и организации.

Най-новото дарение идва от хасковското читалище „Арарат“. Тези дни то връчи на библиотеката фототабла със снимки на именития фотограф Карекин Карекинян, правени в периода от 80-те години на миналия век до 2010 г. Те ще обогатят фонда на библиотеката и ще бъдат в услуга на читателите, се казва в свидетелството за дарение.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button