Спорт

Григор изпусна финала в Марбург

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров не успя да се класира за финала на чалънджъра в Марбург с награден фонд 30 000 евро. 19-годишният ни талант загуби днес на полуфиналите с 2:6, 6(4):7 от опитния италианец Симоне Вагнози, който е 207-ми в света. 

Въпреки това Григор се представи отлично в Германия като постигна шест поредни победи и за пръв път в кариерата си се класира за полуфинал на турнир от серията „чалънджър“.

Най-добрият ни тенисист, който бе придружаван в Марбург от новия си треньор Питър Макнамара, ще прибави общо 32 точки за световната ранглиста. Това ще позволи на Димитров да се придвижи от сегашното 359-то място до около 305-то.

Междувременно хасковлията отново ще е първа ракета на България в мачовете за купа „Дейвис“. Националите ни ще гостуват на Словения на 9 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button