Хасково

8 000 лв. събрали живеещите на „Ятак“ за незаконния канал

8 000 лв. е излезнал незаконният канал и водопровод на жителите на улица „Ятак“ в хасковския квартал „Република“, разказаха хора от улицата.

Изкопът с дължина около 120 метра беше открит от институциите по сигнал в неделя вечерта. Живеещите на улицата казват, че от десетилетия са без канализация, никой не им обръщал внимание и се сещали за тях само по избори. Затова взели нещата в свои ръце и решили със собствени средства да си направят канал и нов водопровод. Добрите им намерения обаче се сблъскали със закона.

Кметът Станислав Дечев каза, че в Хасково няма да се толерира незаконно строителство. Сега каналът и водопроводът трябва да бъдат премахнати, още повече, че те не отговаряли и на техническите изисквания.

Законна каналицазия обаче в тази част на квартала скоро няма да има. Дечев обясни, че когато има средства улица по улица се изграждат канализация и водопроводи. За тази година нямало предвидени проекти за тази част на града.

Както Haskovo.info писа, проверка на незаконното строителство ще извършат от РДНСК, които ще налагат и глобите.

Канализация

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
26.01.2021 11:15 11:15

Даже ромите вече не издържат липсата на държава и искат сами да си платят канализацията! Държавата обаче не разрешава. Става ясно кои са най-големите цигани – държавната администрация и партийните касички, наречени Вик!

Христо Ботев
Христо Ботев
26.01.2021 17:59 17:59

И кой ги взе. Незаконно копащата фирма. Сега да съберат още толкова

Back to top button