Хасково

Хасковска област е в челните места по брой приемни семейства

106 са приемните семейства в Хасковска област. По този показател областта е в челните места в страната. На първо място е Варна със 134 приемни семейства. Това отчита Агенцията за социално подпомагане по повод 5-годишнината на проекта „Приеми ме 2015“.

Към края на 2020 г. децата, отглеждани в приемните семейства в 147 общини -партньори, са 1 759. Националният екип за организация и управление на проекта посочва, че социалната услуга „приемна грижа“ е стартирала на 1 януари 2016 г. за 1 489 деца в 82 общини партньори. За тези 5 години общият брой деца, настанени в семейства, е почти 6 000.

Миналата година 52.2% от настанените деца са били осиновени. В момента в страната има 474 утвърдени приемни семейства, в които няма настанени деца, се казва още в анализа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button