Хасково

Десетки села са без ток, половин Хасково може да остане без вода

39 села в Хасковска област още са без ток заради падналия мокър сняг, който скъса електропроводи, съобщават от областна администрация.

В същото време от ВиК – Хасково предупреждават, че десетки помпени станции са без ток, което е възможно да доведе до спирането на водата в много населени места, включително и на половин Хасково.

В община Ивайловград токът е спрял в селата Гугутка, Железино, Розино, Кондово, Нова ливада, Покрован. Без вода са селата Плевун и Свирачи, както и част от село Белополяне. В община Харманли без ток са селата Иваново, Върбово, Орешец, Доситеево, Черепово и Българин. В село Българин ще бъде доставен генератор. В община Хасково електрозахранването е спряло в селата Маслиново, Подкрепа, Гълъбец, Динево, Тракиец, Стамболийски, Стойково и Родопи. Без вода е село Динево. В община Симеоновград без ток е част от града, както и селата Троян, Дряново, Тянево, Свирково, Калугерово, Пясъчево и Навъсен. В община Тополовград няма ток в селата Срем, Орлов дол, Радовец, Устрем, Светлина, Княжево и Синапово. В община Стамболово токът е спрял в селата Лясковец, Зимовина, Поповец, Долно Ботево, Пчелари и Рабово. В община Маджарово липсва електрозахранване в селата Бориславци, Долни Главанак и Златоустово.

Поради спирането на водоподаването от помпена станция „Узунджово II“ след обяд без вода ще останат кварталите „Овчарски“, „Македонски“, „Тракийски“, „Червена стена“, „Младежки хълм“, „Воеводски“ и „Хисаря“. Към момента без вода са селата Минерални бани, Сираково, Малево, Славяново и Елена, съобщават от ВиК – Хасково.

От Регионалното управление на образованието съобщиха за Haskovo.info, че в селата Войводово, Малево и Конуш, както и в свиленградското ОУ „Любен Каравелов“ учениците са преминали на онлайн обучение. Причината е, че децата не са могли да стигнат в снега до класните стаи, както и липсата на ток.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button