Хасково

Финансова помощ за 60 фирми от Хасковска област

60 фирми от Хасковска област са получили плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Общо фирмите в страната са 2 223 и са получили 22.2 млн. лв. по-малко от 168 часа след крайния срок за подаване на проектни предложения. До края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през последните дни на изминалата седмица, непосредствено преди да изтече крайния срок за кандидатстване и за които след автоматизирана проверка също има пълно съответствие на данните.

Дружествата, които предстои да бъдат одобрени за подкрепа, ще бъдат включени в нова заповед до края на тази седмица. На останалите предприятия, кандидатствали за финансова помощ, които не са включени в заповедите, се извършват допълнителни проверки от инспекторите по приходите в НАП, като при необходимост от тях ще бъдат поискани допълнителни уточнения чрез „Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България“ по електронната им поща.

Над 8 100 търговци са кандидатствали за подкрепа с оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите до 16:30 ч. на 20 януари, когато беше крайният срок. Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button