Втори ден села в Хасковско са без ток, доставиха генератор за Динево

Регион

Села в Хасковска област втори ден са без ток заради мокрия сняг, който предизвика аварии.

Без електричество все още са 4 села в община Ивайловград – Камилски дол, Розино, Долноселци и Черна черква, както и две села в община Маджарово – Долно Съдиево и Ръженово. Част от хасковското село Динево също е без ток и е доставен генератор, който захранва част от населеното място. Няма бедстващи хора, съобщават от областна администрация.

Електрозахранването на помпена станция „Узунджово II“ е възстановено. Заради нейното спиране вчера имаше проблеми с водата на половин Хасково, припомня Haskovo.info. Маджарово е без вода заради спиране на помпена станция, като се очаква аварията да бъде отстранена днес.

От ВиК – Хасково съобщават, че към 9 часа заради останали без ток помпени станции без вода са Маджарово и селата Родопи, Стойково, Любеново, Княжево, Синапово, Славяново, Елена.

42 машини обработват републиканските пътища с пясък и сол. Към момента няма затворени пътища в областта.

Един коментар по “Втори ден села в Хасковско са без ток, доставиха генератор за Динево

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.