Хасково

Губим 10-те милиона ако строителството не стартира до 2 месеца

Нели Станева

Нели Станева показа папката с документи на ТИПС-А, в кашона е офертата на хасковското дружество

Ако до 2 месеца не започне практическото изпълнение на проекта за благоустрояване за 10 милиона лева, Хасково ще изгуби парите. За това алармира днес кметът Георги Иванов. Явно има личности, които искат нищо да не се случи, защото желанието им е да седнат на кметското място, заяви градоначалникът.

Става въпрос за хора, които са изгубили изборите, изпуснали са влака и сега искат да го спрат, но ще се окаже, че просто влакът няма да спре на гара Хасково, образно обясни Георги Иванов.

В търга по проекта се явиха двама кандидати – софийският консорциум „ТИПС-А“ и Гражданско дружество „Хасково 2010“. Първите бяха отстранени от комисията, а местните фирми вече са определени за изпълнител. По-късно софиянци поискаха прокуратурата и ДАНС да разследват търга.

Заместник – кметът Нели Станева обясни днес причините за отстраняване на „ТИПС-А“ от обществената поръчка по проекта. Софийският консорциум не е представил всички необходими документи, а сред представените има такива, които не отговарят на изискванията. В папката на консорциума има неподписани документи и празни бланки. Освен това извън плика с ценовата оферта, който не е отварян, има проектодоговор, което е нарушение.

Цялата им документация е безразборен хаос, допълни Станева. Тя показа офертите на двамата кандидати по обществената поръчка. Документацията на софийския консорциум е в една папка, а на спечелилото хасковско дружество – цял кашон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СТ
СТ
28.06.2010 13:52 13:52

Нека ги губим,то и без туй ще ги загубим,Европа пари не дава за далавери !Не може на кметчето синчето да се облагодетелства от тия парички.Кметът лъсна от всякъде да му е яко д-то на изборите,като стане кмет кандидата на ГЕРБ.Далаверките му ще лъснат нека тогава се зъби в съда!

Анонимен
Анонимен
28.06.2010 14:11 14:11

Кмета взе да си изпуска нервите!Явно сериозно са го подкарали!Що така бе кмете,да яде кифтета ни рива,а сега ривеш като кенанския лъв!

mitetyyy
mitetyyy
28.06.2010 18:18 18:18

ami te safianci gorkite mai ne znaqt 4e v haskovskata ob6tina za da stane ne6to parvo se prAvi DARENIE NA KMETA… i posle da 4akat rezultat..

ela
ela
28.06.2010 22:25 22:25

mitetyyy da se nau4i parvo da pi6e i togava da pravi tupi komentarii yyyyyyyyyyy

ivan
ivan
28.06.2010 23:14 23:14

Не мога да разбера, защо се пъчат така Петя и Нели.След като закопчаят в близко време Жоро Девата идва и техният ред заедно с Нуршен Малкоч и главната счетоводителка Живка.

ГРАЖДАНИН
ГРАЖДАНИН
28.06.2010 23:33 23:33

АБЕ, ГОШЕТО ЯКО КРАДЕ, АМА ГЕРБЕРЧЕТО ДЕТО СЕ ГЛАСИ ЗА КМЕТ Е СТО ПЪТИ ПО-АЛЧНО И ХИЛЯДА ПЪТИ ПО-БЕЗОЧЛИВО, ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ МУ!!!!!!!!!!!!!!

Димо
Димо
29.06.2010 12:07 12:07

Тръжните процедури за обществените проекти в Хасково са честни, обективни и безпристрастни, а нашия кмет не е корумпиран и не краде. Хайде сега чак пък толкова тъпи не сме та да не знаем как се печели търг. Не знам само кого се мъчи да заблуди кмета Гошо. Хасково 2010 били предали цял кашон хартии – страшна гордост.

Back to top button