Хасково

Пешеходци пострадаха при падане на заледени тротоари, паркирани коли пречат на снегорините

Трима души са пострадали до обяд при падане на заледени тротоари и улици в региона, съобщиха за Haskovo.info от Центъра за спешна медицинска помощ.

Двама от пострадалите са в Димитровград, а един е в Хасково. За тях са били извикани линейки и са транспортирани до болница.

От община Хасково съобщиха, че почистването и опесъчаването на тротоарите се извършва от сметопочистващата фирма и „Екопрогрес“, като при проблеми ще бъдат налагани санкции. От кметството напомнят на собствениците на търговски обекти и домоуправителите, че е техен ангажимент да почистят пред съответните сгради, като отговарят и за премахването на висулки и надвиснал сняг от покривите им.

За непочистен от снега платен паркинг над реката в Хасково сигнализираха читатели на Haskovo.info. На много места в града пък не са почистени местата в синята зона.

От кметството призовават всички собственици на автомобили да преместят от пътните платна колите си, за да не пречат на снегопочистващата техника. През нощта и рано сутринта пътните артерии са били опесъчени, а снегорините уширявали платната от натрупания при снегопочистването сняг. Работата им на места била силно затруднена или невъзможна заради паркирани по улиците автомобили. В по-тесните квартални улици снегорините нямали достъп, заради паркираните автомобили. От началото на снеговалежа до тази сутрин в Хасково са разпръснати над 40 тона пясък и 100 тона сол, допълват от общината.

ИЗПРАТИ НОВИНА

4 коментара

 1. Къде ги тези 40 тона пясък и сол? Сутринта бул.България до стадион“Младост“ беше заледен, да не говорим и за тротоарите!

  1. Тротоарите драги по закон трябва да ги почистят собствениците на имотите!!Ти почисти ли пред вас???Нашият тротоар е сух защото вместо да ревем го почистихме!!!Вас ви мързи а и най-лесно е да обвинявате някого!!!
   Колко човека трябва да работят в Екопрогрес че да смогнат да почистят всички тротоари за 24 часа???И то след спиране на снеговалежа!!!Ако всеки хвърли по две лопати сняг ей така за спорта за здраве и ще е чисто!!!!Аман от мързеливци!!

   1. Ма много си работен бре , умря циганката дето те хвалеше и започна сам да се хвалиш!
    Да не мислиш ,че само ти си чистиш снега пред дома си ,
    Писал съм къде не е почистено.
    Тротоара до стадион ,,Младост“ не е ли общински? Бул.България частен ли е?

 2. Добре де,къде са „пъсничките“ им служители,които цяло лято дефилират с метли и изрязани тенекии от сирене,и,имитирайки заетост?
  Да им сложат във въпросните тенекии пясък и да им връчат по една лопата,за да го ръсят. или в случая са заети с прокопаването на канализацията в гетото?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button