Хасково

Пешеходци пострадаха при падане на заледени тротоари, паркирани коли пречат на снегорините

Трима души са пострадали до обяд при падане на заледени тротоари и улици в региона, съобщиха за Haskovo.info от Центъра за спешна медицинска помощ.

Двама от пострадалите са в Димитровград, а един е в Хасково. За тях са били извикани линейки и са транспортирани до болница.

От община Хасково съобщиха, че почистването и опесъчаването на тротоарите се извършва от сметопочистващата фирма и „Екопрогрес“, като при проблеми ще бъдат налагани санкции. От кметството напомнят на собствениците на търговски обекти и домоуправителите, че е техен ангажимент да почистят пред съответните сгради, като отговарят и за премахването на висулки и надвиснал сняг от покривите им.

За непочистен от снега платен паркинг над реката в Хасково сигнализираха читатели на Haskovo.info. На много места в града пък не са почистени местата в синята зона.

От кметството призовават всички собственици на автомобили да преместят от пътните платна колите си, за да не пречат на снегопочистващата техника. През нощта и рано сутринта пътните артерии са били опесъчени, а снегорините уширявали платната от натрупания при снегопочистването сняг. Работата им на места била силно затруднена или невъзможна заради паркирани по улиците автомобили. В по-тесните квартални улици снегорините нямали достъп, заради паркираните автомобили. От началото на снеговалежа до тази сутрин в Хасково са разпръснати над 40 тона пясък и 100 тона сол, допълват от общината.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Да бе да
Да бе да
28.01.2021 13:25 13:25

Къде ги тези 40 тона пясък и сол? Сутринта бул.България до стадион“Младост“ беше заледен, да не говорим и за тротоарите!

Анонимен
Анонимен
28.01.2021 13:39 13:39
Отговор до  Да бе да

Тротоарите драги по закон трябва да ги почистят собствениците на имотите!!Ти почисти ли пред вас???Нашият тротоар е сух защото вместо да ревем го почистихме!!!Вас ви мързи а и най-лесно е да обвинявате някого!!!
Колко човека трябва да работят в Екопрогрес че да смогнат да почистят всички тротоари за 24 часа???И то след спиране на снеговалежа!!!Ако всеки хвърли по две лопати сняг ей така за спорта за здраве и ще е чисто!!!!Аман от мързеливци!!

До работния анонимник
До работния анонимник
28.01.2021 23:53 23:53
Отговор до  Анонимен

Ма много си работен бре , умря циганката дето те хвалеше и започна сам да се хвалиш!
Да не мислиш ,че само ти си чистиш снега пред дома си ,
Писал съм къде не е почистено.
Тротоара до стадион ,,Младост“ не е ли общински? Бул.България частен ли е?

Кауньлия
Кауньлия
28.01.2021 18:31 18:31

Добре де,къде са „пъсничките“ им служители,които цяло лято дефилират с метли и изрязани тенекии от сирене,и,имитирайки заетост?
Да им сложат във въпросните тенекии пясък и да им връчат по една лопата,за да го ръсят. или в случая са заети с прокопаването на канализацията в гетото?

Back to top button