Хасково

Дадоха зелена светлина за закрит плувен басейн и кучешки приют

Общинският съвет даде зелена светлина за изграждането на спортен комплекс със закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют в бившето летище „Узунджово“.

Както Haskovo.info писа, закритият плувен басейн ще се изгражда с около 1 млн. лв. от освободени от държавата отчисления на общината за отпадъци. Плановете са той да е с размери 12 на 25 метра. В съседство ще има и малък басейн с дълбочина 1 метър за по-малките деца. Спортният комплекс ще е на терена, където са бившите работилници на Техникума по селско стопанство.

В два от хангарите на бившето летище „Узунджово“ пък се предвижда изграждането на нов приют за бездомни кучета, защото сегашният е твърде малък – с 12 клетки. Клетките за кучетата ще бъдат поставени по всички изисквания в хангарите. Във всеки от тях ще могат да се поставят по около 70 големи клетки.

Съветниците от групата „За Хасково“ Георги Пеев и Светослава Стоянова попитаха кмета колко време ще престояват животните в новия приют и има ли разчет колко ще струва тяхното отглеждане. Според Камен Тодоров от БСП бившето летище е обект от стратегическо значение и това не е правилното място за кучешки приют.

Кметът Станислав Дечев каза, че няма срок, в който ще се отглеждат животните в приюта – те ще остават там, докато се реши проблемът с бездомните кучета в Хасково. Разчет не можел да се направи, защото имало няколко начина за неговото финансиране, а и никой не знаел колко животни ще се настанят там. От всички институции пък имало остатъчна храна, която можела да отива за кучетата.

Съветниците приеха още да се изгради нова клетка на депото край село Гарваново. Причината е, че сегашната ще се запълни до средата на тази година.

За пръв път от много време насам гражданин поиска да вземе думата на заседанието на общинския съвет, но това му беше отказано. Става дума за Станимир Стоянов. В дневния ред беше и предложението му за Разработване на вътрешни правила и процедури за приемане и изпращане на документи и съобщения чрез Системата за сигурно електронно връчване и създаване на профил в системата, което беше отхвърлена с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button