Бизнес проекти от Хасковско са на финала на Академия за местни предприемачи

Хасково

За четвърта поредна година млади предприемачи от регионите на Хасково, Кърджали, Силистра и Благоевград ще се състезават за наградите на Академия за местни предприемачи, която се осъществява от Център Ринкър към Фондация BCause.

14 от тях отиват на финала, където ще заявят достойнствата си и ще се борят за безвъзмездно финансиране на своите проекти. След като преминаха обученията и консултации, те са разработили бизнес планове и презентации, които ще представят и защитават пред журито.

За наградата претендират Дарко Тачев, Емануил Манолов и Христо Хубенов от клуб InnovaOne в Харманли. Те са разработили сензорна система за мониторинг на въздуха и водата – FrontierOne, който решава актуалния проблем с липсата на лесна обществено достъпна информация за замърсяването на околната среда.

Димитровградска фирма представя уебсайт, който предлага единични тениски и тениски на базата на абонаменти. Всеки клиент може да влезе, да опише своите интереси и хобита. На тази основа ще му бъде изработена и изпратена тениска с подходяща щампа.

Хасковски магазин кандидатства с услугата снабдяване с богат асоримент от вкусна и качествена риба и морски дарове.

Победителят ще бъде избран от 9-членно жури. Общият награден фонд е 25 000 лева и е предоставен от популярна тютюнопреработвателна компания.

Миналата година таханджийница от Харманли грабна Голямата награда, припомня Haskovo.info. Отличен бе и млад предприемач от село Орешник, община Тополовград.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.