Хасково

Насрочиха консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Хасково

Областният управител д-р Стефка Здравкова насрочи за 4 февруари консултациите за избор на членове на Районната избирателна комисия в Хасково за парламентарните избори на 4 април, съобщават от областна администрация.

Те ще се проведат от 10:30 часа в Областна администрация в Хасково. За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. РИК-Хасково ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Право на участие в РИК с 1 член има и коалиция „Демократична България – Обединение“, тъй като имат представителство в Европейския парламент.

В случай, че партиите и коалициите са направили предложения за всички членове, на които имат право, общият брой на членовете на РИК става 14 (четно число). Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на РИК, като в случая това е ГЕРБ. Тогава съставът на РИК – Хасково ще бъде от 15 членове.

Назначаването на РИК става от Централната избирателна комисия по предложение на областния управител след проведените консултации. Централната избирателна комисия назначава РИК за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12 февруари включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button