Хасково

Хасковските кандидат-студенти мераклии за Пловдив

Кандидат-.студенткаПловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е най-предпочитаният ВУЗ от хасковските кандидат-студенти тази година, съобщи за Haskovo.info ръководителката на центъра за кандидат-студентска подготовка и информация Димитрия Ночева.

Учениците масово кандидатстват в университетите с оценките си от матурите. На изпити се явяват онези, чийто бал не е висок или се изисква допълнителна проверка на знанията- предимно кандидат-студентите, които са се ориентирали към право, архитектура и медицина

Най-предпочитаните специалности тази година са техническите и икономическите, допълни още Ночева.

На въпрос на Haskovo.info колко трябва да се бръкне един кандидат-студент, за да си подаде документите и да участва в класирането, ръководителката на центъра отговори, че няма точна схема, с която се таксуват. Всеки ВУЗ сам определя таксите си. Подаването на документи излиза средно 40-50 лв.

Кампанията стартира на 19 юни и ще продължи до 5 юли. Тези, които са се ориентирали към икономическия университет във Варна, аграрния и техническия в Пловдив, тракийския в Стара Загора и Югозападния в Благоевград трябва да побързат.  Крайният срок за подаване на документите изтича на 2 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button