Регион

Операция „Граница“ на ГКПП „Капитан Андреево“ срещу рекета на пътници

ГКПП Капитан АндреевоСпециализирана полицейска операция „Граница“ се провежда на ГКПП „Капитан Андреево“. Тя е насочена срещу практиките за рекет на пътници, транспортни фирми и туристи,съобщи Агенция „Фокус“, цитирайки министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му работата по разследването е започнала преди около 1,5 – 2 месеца. По време на разследването са били извършени контролирани преминавания на наблюдавани транспортни фирми, шофьори и туристи и порочните практики на подкупи и рушвети са били документирани. Преди една седмица за операцията е сезирана и турската страна. 

Двама души са задържани в момент на получаване на пари на ГКПП „Капитан Андреево“ на българо-турската граница. Министър Цветанов посочи, че действията, които са предприети и прилагането на специални разузнавателни средства са дали възможност на МВР да документира последващите действия за взимане на пари и рекетирането на пътникопотока. Вътрешният министър уточни, че сумите, които са получавани от хората преминаващи границата, са малки в размер от 5 до 20 евро. „

„Системният тормоз на пътникопотока и оплакванията, които имаме от страните от ЕС, трябва да бъде прекратени“, категоричен е Цветан Цветанов.  Министър Цветан Цветанов допълни, че подобни акции се очакват и на други гранични пунктове.

Автомобилите пътуващи съм ГКПП „Капитан Андреево“ се пренасочват към Лесово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button