Външни публикации

Откритото първенство на Австралия ще позволи до 30 000 фена на ден да заемат своето място в „Мелбърн Парк“

Australian Open ще допуска до 30 000 фена на ден на кортовете; Повечето поставени в началото под карантина тенисисти вече могат да напускат статите си, включително и част от 72-та играчи, поставени под карантина след откритите положителни тестове на три от чартърните полета

Големият шлем ще се проведе от 8. до 21. февруари 2021 година. Очаква се в началните кръгове да се допускат до 30 000 зрители на ден на кортовете. Допустимият капацитет ще бъде намален до 25 000 фенове за последните пет дена от турнира, когато ще бъдат проведени четвъртфиналите. Публиката ще бъде разредена равномерно за сутрешните и следобедните мачове.

Тази новина развълнува хиляди фенове на спорта, а дискусиите кои тенисисти ще стигнат до финала горят с пълна сила. На bukmeikariotchuzhbina.com/ тенис феновете могат да направят своите залози в международните букмейкърски сайтове. Основните фаворити засега за мъже са Новак Джокович с коефициент от 2,20-2,40, а за жени – Наоми Осака с коефициент от 6,00-6,50.

Според Мартин Пакула, министър на спорта в щата Виктория, тази новина ще доведе до една от най-големите тълпи от спортни фенове след началото на пандемията.

Пакула още заяви, че това решение ще бъде награда за жителите на щата Виктория, след като издържаха един от най-стриктните и дълги локдауни в света.

„Това ознчава, че в периода от две седмици в „Мелбърн Парк“ ще са стъпили общо около 390 000 фенове, което е около половината от средната посещаемост за последните три години.“

„Няма да бъде толкова мащабно, както в минали години, но ще бъде най-значимото международно спортно събитие, което се е състояло за последните месеци.“

Въпреки всички мерки, епидемията продължава да бъде голям проблем за успешното провеждане на спортните събития. Повече от 1 000 играчи, заедно с техните антуражи, бяха принудени да останат 14 дена под карантитна след пристигането им в Австралия по повод първия за годината Голям шлем.

Някои играчи в началото бяха доста недоволни от поставената им карантина, но към нейния край повечето съобщават, че са благодарни за всички положени усилия те да останат здрави.

Главният изпълнителен директор на Tennis Australia, Крейг Тайли, заяви, че е горд от поведението на изолираните играчи. Освен това, Тайли обяви, че карантинираните тенисисти ще могат да използват с приоритет тренировъчните съоражения.

Back to top button