Регион

Откриха златни накити за 56 000 лв. по джобове и сутиени на пътници на Капитан Андреево

740.72 грама недекларирани златни накити на стойност 56 286 лева са открити при три проверки през януари на пътници, влизащи в страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите лек автомобил с румънска регистрация е влязъл в страната от Турция на 26 януари. Колата, в която пътувало семейство от Румъния, е селектирана за щателна митническа проверка. Съпрузите заявили, че не пренасят нищо за деклариране. В джобове на жената обаче са открити три плика, съдържащи 26 пръстена, 8 синджира, 49 чифта златни обици, 18 гривни и 75 медальона с общо тегло 350 грама. Прозрачни полиетиленови пликове с общо 57 златни изделия с тегло 155.72 грама са открити при личния преглед и на мъжа. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 505.72 грама са от 14-каратово злато и на стойност 38 434 лева.

Седмица преди това при митническа проверка на два леки автомобила с българска регистрация, влизащи в страната от Турция, са открити недекларирани общо 235 грама златни изделия на обща стойност 17 852 лева. При единия случай 118.50 грама накити са били укрити в сутиена на дама, пътуваща в автомобила, докато при другия 116.40 грама недекларирани златни изделия са открити в дамска чанта в превозното средство.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button