Хасково

При земетресение пострадалите на палатков лагер

ЗаседаниетоДа се направи полеви палатков лагер, където да бъдат настанявани пострадалите от евентуално земетресение, реши Областният щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи. Той бе свикан от губернатора Румен Данев по повод стартиралото днес двудневно учение „Защита 2010″. Целта му е да провери готовността за съвместния действия на органите на управление и силите на Единната спасителна система по защита на населението при възникване на земетресение у нас.

В рамките на учението бе разиграна теоретична ситуация, в която трус с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер разтърсва областта. На база на постъпващата информация от общините областният щаб реши да направи полеви палатков лагер в Хасково и Минерални бани, където да се приемат пострадали.

След това те ще бъдат транспортирани в незасегнатите от бедствието Харманли, Любимец и Свиленград, в чиито болници има разкрити допълнителни легла. Съгласувани бяха маршрути за евакуация. От Националния кризисен щаб бе получена помощ за ранените и пострадалите, осигурена бе медицинска евакуация с хеликоптер в университетските клиники на Пловдив и Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button