Хасково

Партиите не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия в Хасково

Партиите не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Хасково за предстоящите на 4 април парламентарни избори.

Днес в областна администрация се проведоха консултациите, в които участваха парламентарно представените партии и коалиция „Демократична България – Обединение“, която има представителство в Европейския парламент. РИК ще е съставена от 15 члена – ГЕРБ ще имат 6, БСП – 4, ДПС – 2, „Обединени патриоти“, „Воля“ и „Демократична България – Обединение“ – по един.

Консултации

От ГЕРБ предложиха за председател Веселина Тенчева, която и преди е била на този пост. От „Воля“ номинираха за зам.-председател Ангел Панчев. От БСП предложиха за секретар Татяна Пальова – Господинова. Секретарското място пожелаха обаче и от ДПС, които номинираха Лейла Елмаз. Разногласие имаше между партиите в „Обединени патриоти“. НФСБ и ВМРО предложиха за член Даниела Мавродиева, а от „Атака“ поискаха това да бъде Иван Грозев.

Сега всички предложения ще бъдат изпратени до Централната избирателна комисия, която да назначи РИК в срок до 12 февруари включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Минков
Иван Минков
04.02.2021 12:22 12:22

сефте!

Back to top button