Регион

Трима митничари и полицай са задържани на Капитан Андреево

Заради блокирането на пункта вчера се обрязуваха километрични опашки

Заради блокирането на пункта вчера се обрязуваха километрични опашки

Граничен полицай и трима митничари от ГКПП Капитан Андреево са с наложени мерки за неотклонение след вчерашната акция „Граница“, съобщават официално от МВР. Установена е тяхната съпричастност към извършена престъпна дейност, свързана с изнудване на чужди и български граждани.

Повод за акцията, която блокира граничния пункт, са постъпили сигнали от фирми- превозвачи и граждани за корупционни практики, уточняват от вътрешното министерство.

Проверени са 8 трасета за вход и изход за пътнически автомобили, автобуси и камиони.

Доказателствата, снимка МВРПри претърсванията парични суми в евро и турски лири са открити в кошчета за отпадъци, в пакетчета за захар и в корпуса на радиокасетофон и телевизор.

На тримата митничари с инициали Д.Д., С.П. и Н.Д. и на граничния полицай М.Б. са наложени мерки за неотклонение. Процесуално- следствените действия продължават.

Операция „Граница“ ще продължи и през следващата седмица, като целта е прекратяване на порочната практика за изнудване на български и чужди граждани, допълват от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.07.2010 9:42 9:42

Ако полицията ги притисни правилно би могла да разбере кои са им шефовете.
Не говорим за физически и друг тормоз.
Ако желаят от полицията имат права и могат да го направят ако не този случай ще се потули.

Back to top button