Спорт

Гришо постигна трисетова победа срещу Попирин

Григор Димитров записа втора победа в Мелбърн и вече е на четвъртфинал на Murray River Open.

В мач от третия кръг на АТР 250 турнира хасковлията се справи в три сета с представителя на домакините Алексей Попирин – 6-4, 6-7(5), 6-3. Така Гришо си осигури място в топ 8, както и нов мач днес – четвъртфинал с французина Корентен Муте, съобщава TennisKafe.com.

Двубоят срещу световния №114 спокойно можеше да завърши и в два сета, след като във втория българинът водеше с 5-4 и 30-0 на свой сервис. Моментен спад на концентрацията доведе до трети сет, в който обаче по-високата класа на Димитров и липсата на постоянство в съперника доведоха до сравнително бърза развръзка.

Ефективността в реализирането на шансове за пробиви бе една от големите разлики между двамата. В хода на мача Григор реализира четири от десетте си шанса, докато съперникът му се отчете с два от 13 възможности. И двамата завършиха с отрицателно съотношение на печеливши удари спрямо непредизвикани грешки като при ракета №1 на България уинърите бяха 35 спрямо 41 грешки.

Така заради отменените в четвъртък мачове бившият №3 в света ще трябва да играе отново днес. Неговият съперник Корентен Муте приключи няколко часа по-рано двубоя си срещу Джеймс Дъкуърт, завършил 7-6(4), 6-4. Мачът е насрочен за корт №6, на който предишните срещи вече приключиха. С оглед на продължилия близо 2 часа и 30 минути двубой с Попирин обаче Димитров ще получи известно време за възстановяване.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button