Хасково

Център за комплексно обслужване в Хасково ще се грижи за деца с увреждания и хронични болести

Хасково ще има от 15 февруари Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания към Министерството на здравеопазването като юридическо лице на бюджетна издръжка. Той се създава на базата на досегашния Дом за медико-социални грижи за деца, за което Haskovo.info писа.

Центърът ще оказва подкрепа на семействата на деца с увреждания и хронични заболявания за назначаване и провеждане на ранна диагностика, лечение и медицинска и психосоциална рехабилитация. Ангажиментите му включват и обучение на родителите за поемане на грижата в семейна среда. Здравното заведение ще осигурява посещения от медицински специалисти за оказване на специфични грижи за деца с увреждания и тежки хронични заболявания, отглеждани в семейна среда и в социално заведение.

В срок до три месеца министърът на здравеопазването трябва да обяви и да проведе конкурс по Кодекса на труда за заемане на длъжността директор, се казва още в постановлението на Министерския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button