Хасково

Само две от паралелките след седми клас запълнени на 100%

Кандидатстване759 са седмокласниците, които са се записали в профилираните и професионални паралелки в областта след първо класиране, съобщи за Haskovo.info експертът от регионалния образователен инспекторат Иван Ванчев.

Резултатите от второто класиране ще бъдат обявени след 17 часа днес. Те ще са достъпни в сайта на РИО и ще бъдат разлепени на Втори блок на Ученическите общежития в Хасково и в училище „Пенчо Славейков“ в Димитровград.

На първи тур са запълнени само две паралелки. Това са „Английски и испански език“ в хасковската езикова гимназия и „Информационни технологии с английски език“ в Природо- математическата гимназия в Хасково. Във всички останали паралелки с прием след седми клас все още има свободни места.

От утре до 6 юли учениците, класирани във втория етап, ще могат да се записват в съответното училище, след което ще станат ясни местата за трето класиране. От 9 до 13 юли децата, които са издържали успешно теста след седми клас, ще могат да подават заявления за попълване на свободните бройки в Ученическите общежития в Хасково и в димитровградското училище „Пенчо Славейков“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button