Любопитно

Отличиха екоинициатива на гимназията по туризъм в Хасково

Поредно признание получи проект с екологична насоченост на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“, похвалиха се от училището.

Гимназистите са работили по инициативата „Our Earth – Our Responsibility“ през миналата учебна година. С различни прояви, като събиране на пластмасови капачки и засаждане на дървета, те задълбочили познанията си по проблемите, свързани с опазване на околната среда и формиране на по-екологичен модел на поведение.

Александър Паскалев

Проектът е на учителя по английски език Елена Димитрова, а партньори са 22 училища от 11 европейски страни. Проведени са съвместни онлайн уроци, както и онлайн срещи между ученици от различните държави за споделяне на постигнатите резултати.

Инициативата е отличена с трето място на Националните eTwinning награди в категорията за най-добър първи авторски проект.

Александър Паскалев

Тази година гимназията продължава работа по три проекта в платформата, като целта им е насърчаване общуването на английски език и сътрудничеството между учениците от различни европейски страни. Този път директно учениците ще влязат в ролята на екскурзоводи и ще представят различни места и традиции от България на чуждестранните си приятели.

Александър Паскалев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button