Спорт

Хасковлии се завърнаха с медали от държавното първенство по ски-ориентиране

Състезателите от хасковския клуб „Компас – 1994“ с председател Тодор Стратиев спечелиха медали на 4-дневното Държавно първенство по ски-ориентиране в местността Куртово край Белмекен.

В шампионата участваха над 300 състезатели във възрастовите групи от 12 до над 75 години от повече от 20 клуба от страната. В индивидуалните стартове в дисциплинити спринт, средна и дълга хасковлии спечелиха общо 10 отличия. От децата отлично се представи Никола Делчев в групата на 12-годишните момчета, който заслужи бронзово отличие в дългата и сребърно отличие в средната дистанция. Останалите медали станаха притежание на Николай Стилев в спринта – 2-ро място при М35, Петър Стратиев – в спринта – 2-ри при М40, в дългата – 3-ти при М45 и в средната – 1-ви при М45, Добри Топалов – 2-ро място при М70 в дългата и първо място пак в М70 в средната и последно Тодор Стратиев в М75 с първо и второ място в дългата и средна дистанция.

Ориентиране

Силно се представиха хасковлии и в последния състезателен ден, когато се проведоха щафетните бягания. Момчетата до 12 години – Христо Тодоров, Никола Делчев и Даниел Йорданов спечелиха сребърните отличия, а момичета до 14 г. – Христина Дюлгерова, Мария Делчева и Ванеса Бачварова заслужиха бронзовите медали. При мъжете в Елитната група хасковската щафета в състав Николай Стилев, Тодор Стратиев – младши и Петър Стратиев се нареди на престижното 7-мо място от 18 отбора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button