Четири общини в Хасковска област с финансиране за иновативни учебни центрове

Хасково

Община Хасково е финансирана от държавата с 241 000 лв. за осигуряване на дейности по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

Сумата е вписана в постановление на Министерския съвет. Финансов трансфер със същата цел получават и общините Димитровград, Свиленград и Харманли.

Както Haskovo.info писа, училища от тези общини бяха одобрени за финансиране по програмата на просветното министерство. Те бяха класирани в две категории – училища с над 300 ученици и по-малки учебни заведения. Сред тях са Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково, СУ „Неофит Рилски“ в Харманли, ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград.

Целта на програмата „Изграждане на училищна STEM среда“ е създаването на иновативни учебни центрове с фокус върху природните науки, инженерните науки, математиката и технологиите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.