Хасково

Аварийно подменят канализационна тръба, наводняваща къщи при дъжд

Аварийна подмяна на дъждоотвеждаща тръба на хасковската улица „Пионер“ в квартал „Изток“ извършват от „Екопрогрес“, съобщават от общината.

Читатели на Haskovo.info многократно са подавали сигнали, че при дъжд районът се наводнява. След многократни опити на ВиК да отпушат тръбата с дължина около 60 метра, вече се работи по нейната подмяна. Средствата са от бюджета на общинското предприятие.

Ремонт

Кметът Станислав Дечев коментира, че в Хасково има много инфарктни точки, натрупани с времето, които причиняват щети на гражданите. Част от тях вече са отстранени – с направата на „джобовете“ по булевард „България“ например, с които дъждовната вода се отвежда в коритото на реката.

„В града обаче има места с канализационни тръби, които заради незаконни присъединявания и наслагвания в тях, не подлежат на отпушване. Единственият начин е такива малки трасета да бъдат подменени, за да се предотвратят бъдещи наводнения на къщите и щети за хората“, казва Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ghost Navigator
Ghost Navigator
09.02.2021 14:58 14:58

Този кмет луд ли е пари да дава за там

Back to top button