Регион

Ремонтират втори мост в Димитровград, затвориха пътя между Константиново и Симеоновград

Ремонтира се мостът над река Марица в Димитровград, който е част от пътя за Стара Загора.

Премахва се старата настилка по едната половина от моста, а трафикът се движи по другата половина. Работи се на етапи, за да не се спира движението. След премахването на стария асфалт ще бъде положена хидроизолация и след това новата настилка. Предстои ремонт на тротоарите и перилата на моста, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление.

Ремонт

Припомняме, че за ремонт до края на април пък е затворен мостът над Марица до Автопазара, който свързва града с кварталите „Марийно“, „Вулкан“ и „Черноконево“. Обходният маршрут е по втория мост, който сега също е в ремонт, но не е затворен за движение.

Междувременно е ограничено движението по пътя между село Константиново и Симеоновград от 20 до 25 км. Там се извършват ремонтни дейности. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут през Константиново – Поляново – Харманли – Симеоновград.

По-късно от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че започва поетапен ремонт на 25 км от третокласния път Хасково – Узунджово – Симеоновград. Строителните дейности, които са в три етапа, стартират от отсечката между село Константиново и Симеоновград. В 5-километровия участък от днес се изпълняват подготвителни дейности, предвид подходящите метеорологични условия, като почистване на сервитута на пътя, подравняване на банкетите и др. Асфалтовите дейности ще се извършват през април.

По време на ремонта отсечката ще бъде затворена и превозните средства ще преминават по обходния маршрут. Ще се допуска само преминаване на живеещите в селата Константиново и Нова надежда, както и на автомобили със специален режим на движение. Ремонтът включва нова асфалтобетонова настилка, подобрено отводняване, нови мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Мостът при 5-ти км ще е с нови тротоари и парапети.

Изпълнението на следващите два етапа – от Константиново до кръстовището за село Воден и след това в отсечката от кръстовището за Воден до пътен възел „Узунджово“ ще започне през пролетта. Предвижда се строителните работи в целия 25-километров участък да приключат до края на годината.

 

Снимки: Хаиг Карекинян

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button