Хасково

Започна раздаването на топъл обяд на 287 нуждаещи се в Хасково и на 1 313 по селата

От днес започна раздаването на топъл обяд на нуждаещите се в община Хасково.

Това става в три трапезарии в областния град – в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, в бившата баня в квартал „Република“ и в читалището в „Болярово“. На обяд се изви опашка пред пункта в хасковското училище. Повечето бяха възрастни хора с ниски пенсии. Сред тях беше 85-годишният Чанко Иванов, който заяви пред Haskovo.info, че се срамува да каже, че получава 300 лв. пенсия, а е бивш учител и ръководител на ансамбъла в Пионерския дом. Според него раздаването на храната е трябвало да започне по-рано през годината.

Храна

Общо 1 600 души се ползват от социалната услуга, която ще продължи до 27 април. 287 са в Хасково, като на 18 човека храната ще се доставя до дома, защото са трудноподвижни. Топъл обяд е осигурен и за шестимата бездомници, които са временно подслонени в бившата баня в „Република“.

1 313 души получават храната по селата в община Хасково. Най-много са в село Криво поле – 106 човека. В селата храната ще бъде доставяна до трудноподвижните възрастни и самотни хора с помощта на кметовете и социалните асистенти. Храната се осигурява по спечеления европроект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“.

Други общини в Хасковска област също изпълняват проекта. От община Симеоновград съобщават, че топъл обяд се предоставя на 560 човека от 1 февруари до 27 април. По селата храната се раздава в кметствата, а в града има три пункта – на улиците „Търговска“ 25 и „Александър Батемберг“ 2А, както и на площад „Шейновски“ 7.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button