Хасково

8 пощенски станции в Хасковско приемат декларации за доходите

В 8 пощенски станции в Хасковска област се приемат на гише декларации за доходи, съобщават от офиса на НАП в областния град.

Първата годишна данъчна декларация за доходи и дължими данъци върху тях, подадена чрез „Български пощи“ вече е приета на гише в Димитровград. При подаването служителите на пощите извършват проверка на задължителните реквизити за вписване: име на лицето, ЕГН, адрес, телефон или имейл за обратна връзка, подписи на обозначените места. Тази година, заради извънредното положение в страната, служителите на пощите бяха обучени в приема на данъчни декларации електронно.

Осемте станции, в които на гише може да се подадат годишни данъчни декларации по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица са в общините: Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград.

400 жители от област Хасково вече декларираха доходите си от миналата година. 305 от тях или 76% са го направили чрез електронните услуги, които предоставя НАП – с електронен подпис или персонален идентификационен код. След няколко седмици притежателите на ПИК ще имат достъп и до предварително попълнена данъчна декларация, в която ще са отразени всички техни доходи, за които има подадена информация в НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button