Хасково

Пенсионерка остана без „Листопад“, токов удар съсипа телевизорите й

Желязка Тодева показва изгорелия телевизор

Желязка Тодева показва изгорелия телевизор

Без 2 телевизора, уредба и DVD остана 63-годишната Желязка Тодева от Хасково. Според възрастната жена причината е токов удар вследствие на вчерашните гръмотевици. „Видях, че ще вали и излязох да събера дрехите от простора. Като се прибрах вкъщи вече миришеше на изгоряло“, разказа пенсионерката пред Haskovo.info.

След проверка на всички електроуреди тя и синът й установили, че част от техниката им е изгоряла. „Такова нещо никога не ми се е случвало. Само компютърът, бойлерът и хладилникът оцеляха„, оплака се възрастната жена и призна, че няма застраховка, тъй като пенсията й стигала само за храна и сметки. Синът й пък няма постоянна работа.

ImageЖелязка Тодева е решена да тегли кредит, ако банката й даде. Иска да си купи поне един телевизор „от най-евтините“. „Без новините и сериалите не мога. Пенсионерка съм и това ми е единственото забавление“, сподели 63-годишната хасковлийка. 

Според Желязка Тодева щетите от изгорялата ел.техника възлизат на около 800 лева. Жената обаче не се надява от електроразпределителното дружество да й възстановят поне част от сумата.

От EVN коментираха за Haskovo.info, че потърпевшата трябва да уведоми служителите на компанията в Клиентския център в Хасково. Те ще изпратят свой представител, който ще състави констативен протокол. Ако се установи щета по вина на EVN, като обезщетение на Желязка Тодева ще се изплати стойността на ремонта на електроуредите след представена от нея фактура.

Къщата на пенсионерката на ул. Слънчев бряг

Къщата на пенсионерката на ул. Слънчев бряг

Токови удари бяха прекъснали интернета

Токови удари бяха прекъснали интернета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.07.2010 12:46 12:46

tupo

Back to top button