Хасково

Десетки дървета паднаха от силния вятър в Хасковско, села са без ток и вода – ВИДЕО

Десетки дървета паднаха в Хасково от силния вятър, който достигна скорост от близо 100 км/ч. В региона няма пострадали хора, съобщиха за Haskovo.info от Центъра за спешна медицинска помощ.

Ситрунта само за час на дежурния в общината са подадени над 15 сигнала. Тополи паднаха по булевард „България“. Огромно дърво се стовари на кръстовището до зеленчуковия пазар и затрудни движението. В 10:30 часа беше затворено движението от кръстовището в посока Младежкия център за премахването на друго опасно дърво. По обяд движението беше възстановено.

С първата топола там падна и електрически стълб, повредена е и светофарната уредба. От вятъра е повреден и светофара до Цигарена фабрика, съобщават от общината.

Заради повреда в електропреносната мрежа селата Подкрепа и Узунджово са без ток. Електроразпределителното дружество е уведомено, допълват от кметството.

От ВиК – Хасково съобщават, че заради спиране на тока на помпена станция „Брягово“ е възможно нарушаване на водоснабдяването на селата Брягово, Александрово, Поляново и Константиново.

Вятър

Както Haskovo.info писа, сутринта силният вятър отнесе метален покрив от постройка и го стовари в двора на училище „Шандор Петьофи“. Покривът се разчиства.

Голяма топола падна до автобусната спирка на разклона за село Крепост. Клон от друга стара топола до спирката удари ученичка, която чакаше автобуса за Хасково. Момичето не е пострадало, но беше изплашено от случилото се.

Скъсан е транспарант на булевард „Раковски“ 35. По-късно той ще бъде демонтиран от алпинисти. Още няколко сигнала за скъсани винили от рекламни съоръжения са постъпили при дежурния. Те се намират на различни места в града, както и по главния път за Пловдив в района на ханче „Клокотница“. Уведомени са собствениците на съоръженията, за да отстранят опасните елементи.

По-късно през деня читатели на Haskovo.info сигнализираха за паднало дърво в двора на Автошколата в Хасково. При инцидента няма пострадали хора.

Вятър

Тролейбусен транспорт работи нормално. По мрежата на тролеите няма нанесени щети от паднали клони или дървета.

От областна администрация съобщават, че в региона няма затворени пътища. Заради студеното време по високите места в община Ивайловград има заледявания, които са обработени.

За днес за Хасковска област е обявен жълт код за силен вятър.

ИЗПРАТИ НОВИНА

4 коментара

  1. Това говори ясно за какво става дума в държавата. А вие си чакайте изборни обещания. Къде е тая пешка кмета сега??? Народ който дава социални помощи на ромите за да правят деца без дори да работят и имат договори,сега за няколко тополи светофар и стълб ли да се притеснява. Данъкоплатеца плаща няма дерт ;)

  2. Ам сявайте липи като в Стара загора, кауне! Вие тука само гледате да краднете и сини зони измисляте!

    1. Пешеходеца е на ЧЕРВЕН светофар !!! Кой и защо да го „пропусне“ . Наистина е по-добре да няма думи,че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button