Хасково

БЧК набира кандидати за водни спасители

Областният съвет на БЧК – Хасково организира пореден курс за водни спасители.

Срокът за записване на кандидатите е 12 март. Планирано е приемният изпит да се проведе на 15 март от 18:15 ч на басейн в парк „Кенана“, уточни Силвия Лефтерова, специалист в секретариата на Червения кръст.

Кандидатите за водни спасители на плувни басейни и водни паркове, на открити водни площи и море, трябва да са навършили 17 г. и да покажат умения в плуване свободен стил и бруст. Допълнителна информация те могат да получат в хасковския офис на БЧК.
Хасково има отдавнашни традиции в добрата подготовка на водни спасители, които получават право на професионална работа. Курсовете се провеждат при стриктно спазване на инструкция, утвърдена от Националния съвет на БЧК.

Водноспасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г., припомня Haskovo.info. Нашата страна е една от малкото с държавна нормативна регламентация на водноспасителната дейност.

Subscribe
Notify of
guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button