Хасково

Млади творци набират средства за Ирина

ПлакатБлаготворителна изложба „Писма до Ирина“ ще бъде открита в 18.30ч. в четвъртък в изложбена зала „Лицо“, съобщи за Haskovo.info директорът на галерия „Форум“ Владимир Запрянов. Инициативата е на хасковлията Васил Делчев, който е студент четвърти курс „Графика“ във Великотърновския университет. Средствата от изложбата ще бъдат предоставени за лечение на изпадналата в будна кома ученичка от Професионалната гимназия по транспорт Ирина Мишонова. 

Момичето претърпя тежка катастрофа в началото на май, малко преди абитуриентския си бал. Сега Ирина е на лечение в Пловдив, но семейството не разполага с необходимите средства. Сред творците, които ще се включат в благотворителната изложба, са Румен Райков, Вълчо Жеков, Стефан Минчев, Михаил Попов, Петя Гочева, Петя Димитрова.

Владимир Запрянов

Владимир Запрянов

Това са все млади хора, осъзнали, че трябва да се помага, затова и ние им подаваме ръка, като им предоставяме за целта зала Лицо“, сподели директорът на галерия „Форум“. Днес със свои творби към инициативата е решила да се присъедини и Румяна Фрик. Тя е родом от Хасково, но от 20 години живее и работи в Швейцария. В изложбата ще бъдат представени 30 работи- живопис, графика и рисунки, които ще могат да се видят и закупят до 15 юли.

Група във Фейсбук също призовава хората с добри сърца да помогнат на младата хасковлийка. Близо 22 000 души вече са се присъединили към инициативата. За Haskovo.info майката на Ирина обясни, че не е ясно колко пари точно са необходими, тъй като възстановяването ще е дълго. „От хора, които са минали по този път знам, че на година само лекарствата струват около 2-3 хиляди лева. За рехабилитация се плаща отделно“, допълни Татяна Мишонова.

Всеки, който желае да помогне може да го направи.

Райфайзенбанк
IBAN:BG76RZBB91554033080903
BIC:RZBBBGSF
Ирина Иванова Мишонова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МаРиЯ
МаРиЯ
05.07.2010 19:25 19:25

Ирина вече от една Седмица е във Софийската Частна Клиника „Токуда“ За 6 Дена В нея СЕ Пращат 1800 Лева а не се знае колко време ще остане там…Помогайте Добри Хора…Можете да могате също така по сложените кутии в хасково които се намират ресторант “ Тенис кортове“
– басейн “ Фантазия“
– магазин „Килера“ до басейн Лебеда
– магазин „Килера“ до 21 век
– сладкарница „Неделя“ до сградата на съда – в магазин за дрехи втора употре*а на бул.“Раковски“ 11- Б
– кафе „Селект“ в квартал „Бадема“
– кафе „Vogue“ (старото Бали)
– кафе „Лидо“ (зад полицията)… Вижте повече
– кафе „Рената“ в квартал „Бадема“ (до училище П.Берон)

Back to top button