Спорт

Григор Димитров: Винаги ще опитвам да помогна на Хасково

След успеха си над Пабло Кареньо Буста на Australian Open Григор Димитров даде интервю за българското радио в Австралия SBS.

Един от въпросите бе свързан с любовта му към родния град Хасково, предаде TennisKafe.com. Както Haskovo.info писа, Гришо посвети победата си над Марин Чилич на Хасково.

„Аз съм от Хасково, България, това никой не може да ми го отнеме. Гордея се от този факт и с каквото мога да помогна или допринеса за града, винаги ще опитвам да дам това, което мога от себе си“, каза Григор.

Григор Димитров

Той изрази съжаление от факта, че в мача му с Доминик Тийм в неделя няма да има публика по трибуните. „Различно ще е, много по-различно. Винаги е хубаво да виждам знамената. Винаги го оценявам, но каквото е за мен, е и за другите“.

Гришо остава напълно концентриран върху настоящия турнир и не мисли дали може отново да бъде на позициите, на които беше след невероятния си сезон през 2017 г. „Не искам да мисля за нивото в момента, искам изцяло да се фокусирам върху мачовете и подготовката. Дали съм далеч или близко, няма как да определя. Един турнир може да направи голямата разлика. В момента не знаем ще имаме ли турнир, ще излезем ли на корта на следващия ден, така че е важно да останем спокойни и да използваме всеки един миг, който имаме“, допълни хасковлията.

Мачът на Димитров и Тийм ще бъде трети в програмата на Rod Laver Arena в неделя и ще започне след края на мачовете Гарбине Мугуруса – Наоми Осака и Арина Сабаленка – Серина Уилямс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button