Хасково

Честният полицай отказа 100 евро и 10 лева на празника на МВР

Андон Димитров

Андон Димитров

Два случая на подкуп отказаха наградения за полицай на годината Андон Димитров и колегата му Петьо Колчев, съобщиха от МВР Хасково.

В деня на полицията двамата патрулирали в село Долно брястово и село Минерални бани. 45-годишния неподкупен полицай по обяд спрял за проверка товарен автомобил Мерцедес, управляван от 47-годишен жител на кърджалийското село Дрангово. Когато униформеният започнал да съставя акт за липса на обезопасителни колани и износена задна дясна гума, водачът подал банкнота от 10 лева, което довело до задържането му.

Пет часа по-късно двамата полицаи спрели за проверка в село Минерални бани товарен автомобил Фиат с водач 36-годишен жител на пловдивското село Дълбок извор. Нарушението на водача било, че шофира без свидетелство за правоуправление и с 0,13 промила алкохол в кръвта. Пияният водач се опитал да се спаси като оставил на капака на служебната кола 2 банкноти по 50 евро. В този момент той бил задържан. И по двата случая са образувани досъдебни производства, а предлагащите подкуп са задържани до 24 часа в хасковския арест.

Разказ за живота на полицай Андон Димитров – как се справят той и семейството му и защо отказва рушвети въпреки че заплатата не му стига вижте в нашия видеорепортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Константин
Константин
07.07.2010 6:00 6:00

Хвала! Направо е чудо как в нашия порочен край може да живее толкова честен човек!

rtt
rtt
28.02.2011 12:27 12:27

s 0,13 promila ne si piqn ….

Back to top button