Регион

Автокран се блъсна в постройка в село Конуш – ВИДЕО

Автокран катастрофира тази сутрин в хасковското село Конуш, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Шофьорът е изтървал завой на неопесъчения път и се е блъснал в постройка, която е бивша бръснарница. Сградата е разрушена, а при инцидента няма пострадали, съобщи за Haskovo.info кметът на селото Златко Латунов.

Към 10 часа в Хасковска област няма затворени пътища, съобщават от областна администрация. Ограничено е движението на тежките камиони по пътя Хасково – Кърджали на територията на съседната област. Около обяд движението им беше възстановено. 136 машини са обработвали сутринта републиканските пътища. Хвърлени са около 610 тона сол и 440 тона пясък.

Сняг

Няма населени места без ток и вода. Най-много сняг има в община Тополовград – между 30 и 40 см. Между 15 и 25 см е снежната покривка в общините Димитровград, Харманли, Минерални бани, Ивайловград, Маджарово и Хасково. Най-малко сняг има в Любимец – около 6 см, Симеоновград и Стамболово – около 10 см.

Сняг

Седем почистващи машини на общинското предприятие „Екопрогрес“, три от които са и с пясъкоразпръсквачи, чистят снега от снощи по основните булеварди в Хасково, съобщават от кметството.

Паралелно с тях работят 20 машини на снегопочистващата фирма, с която общината има сключен договор. Тази техника обработва кварталните улици и селата.

Почистването на пешоходните зони и тротоарите става с три моторни снегорина. С тези машини от „Екопрогрес“ вече почистиха пешеходните мостове над реката.

От община Хасково препоръчват на всички граждани да бъдат внимателни и по възможност да преместят автомобилите си от пътните платна, за да не бъдат засегнати от тежката снегопочистваща техника.

За днес за Хасковска област е в сила жълт код за сняг и студ.

 ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button