Хасково

Нона Караджова върна камиони на местна фирма с отпадъци в Гърция

ГКПП Капитан Петко ВойводаМинистърът на околната среда и водите Нона Караджова наложи принудителна административна мярка за връщане от българо-гръцката граница на товар с отпадъци

При паспортно-визов контрол при влизане в страната на ГКПП „Капитан Петко Войвода“ вчера са задържани три тежкотоварни автомобила, превозващи метални стърготини от автомобилни гуми. Товарът е класифициран като отпадък от служители на РИОСВ – Хасково. При проверката е констатирано обаче, че необходимата писмена нотификация и съгласие от компетентните органи в Гърция и България липсва, което се определя като незаконен превоз според разпоредбите на европейския регламент. 

На двете отговорни за превоза фирми „Бари – 73“ ЕООД – Димитровград, и „Духов и син“ ЕООД – Ямбол са съставени актове. Камионите са задържани на границата.

Със заповед министър Караджова задължава двете фирми да върнат отпадъците в срок до 30 дни в Гърция. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на директора на РИОСВ – Хасково. заповедта не спира нейното изпълнение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button