Хасково

Ценни екземпляри на Вазов във фоайето на библиотеката

ИзложбатаИзложба под надслов „…И моите песни все ще се четат“ е подредена във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Поводът е 160 години от рождението на Патриарха на българската литература. В изложбата могат да се видят екземпляри от всички произведения на големия български писател.

Освен на книжен носител, събраните съчинения на Вазов са представени и на CD. Специално място е отредено на ценни  издания от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Сред тях са романът „Под игото“, стихосбирката „Скитнишки песни“ и  драмата „Хъшове“.

ИзложбатаПо повод годишнината на големия български писател от библиотеката са издали и брошура-библиография. „За съжаление все по-малко хора търсят произведенията на Вазов“, сподели пред Haskovo.info директорът на библиотеката Тонка Койчева.

По думите й книгите му се четат само от ученици и то по задължение и от възрастни хора, водени от носталгия. Изложбата ще остане във фоайето на библиотеката до 25 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button