Спорт

Меле и картони на хандбалния сблъсък в Хасково

Хандбалните отбори на „Асти 91“ и „Добруджа“ (Добрич) изиграха здрав мач от 14-ия кръг на „А“ група при мъжете в хасковската зала „Вълчо Даскалов“ в спортен комплекс „Спартак“.

По време на срещата имаше здрави сблъсъци, спорни съдийски решения, а в края се стигна до меле с размяна на удари между играчи на двата отбора. Червени и сини картони получиха Радослав Митков от Хасково и играч от Добрич. В крайна сметка „Добруджа“ се наложи с 32:24. За Хасково отсъстваха Петко Петков и Станислав Михалев. Виктор Ванчев вкара 7 гола, а с 5 попадения завърши Георги Славчев.

Haskovo.info припомня, че по-рано през сезона „Асти“ победи в Добрич. На 20 февруари хасковлии гостуват на „Локомотив“ (Мездра).

Хандбал

В среща от „А“ група при жените лидерките във временното класиране Свиленград победиха като гости Сливница с 27:18. На 27 февруари от 14 часа те приемат „Бъки“ (Габрово).

При отсъствието на основни състезателки Хасково игра два мача в Панагюрище от Националната група при девойките до 16 г., но въпреки това постигна победа над „Етър“ (Велико Търново). Във втория си мач хасковлийки отстъпиха на „Бъки“ (Габрово).

Хандбал

Следващата седмица девойките до 19 г. ще играят на Купа България в Шумен. Вчера юношите на „Асти“ до 16 г. постигнаха 3 победи и 1 загуба. Така малко не им достигна, за да се класират на финалите за Купа България.

Междувременно беше изтеглен жребият за Европейското първенство за девойки до 19 г. Основни състезателки в националния тим са 4 момичета от „Хасково“ – Василена Шомова, Катерина Ванчева, Лорета Радославова и Жаклин Тодорова. България е в тежка група в Италия с тимовете на Сърбия, Турция и домакините.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button