Хасково

Записват за „Асистентска подкрепа“ в Хасково

Започна приемът на документи на кандидати за потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ и на кандидати за социален асистент, съобщават от община Хасково.

Услугата включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, както и на хора в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, предоставяна от личен асистент.

Заявяването на услугата става в Центъра за административно обслужване на общината всеки работен ден от 8 до 12 часа и от 13 до 17 часа на телефони 038 603 396, 038 603 446, 038 603 461, 038 603 458, 038 603 395 или на електронната поща: delovodstvo@haskovo.bg.

Максималната продължителност за ползване на социалната услуга от един потребител е до 4 часа дневно, всеки работен ден, съобразно изготвената индивидуална оценка на потребностите. С одобрените кандидати за социален асистент ще бъдат сключени трудови договори, като един асистент ще предоставя подкрепа на средно трима потребители.

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат получени в кметството или на сайта на община Хасково.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button