Хасково

Деца търсят съкровище в квартал „Овчарски“

Съкровището вече е намерено

Съкровището вече е намерено

Десет деца от клуб „Синьо лято“ към читалище “ Никола Вапцаров“ се включиха в играта „В търсене на скритото съкровище“. Близо два часа малчуганите търсиха скритите монети, насочвани от зашифровани съобщения, ребуси, картограми, и дори заблуждаващи двойни стрелки. „Беше много забавно“, сподели пред Haskovo.info 9-годишната Ани. С тази игра клубът ще участва в детския сайт „Крокотак“.

Клуб „Синьо лято“ е създаден преди около месец. В него членуват деца от 4 до 11-годишна възраст. „Понякога идват дори и по-малки. Сега се събираме веднъж седмично. Имаме идея сбирките ни да станат по-чести“, разказа секретарят на читалището Ива Томова. Клубът си има и талисман – водна костенурка.

Децата четат книжки, изработват забавни фигури. Подготвят велопоход, пикник, смятат да изработват и хвърчила. „Най-интерсени са ми ребусите“, споделя Ани, а Чаница разказва, че в клуба през ваканцията е много по-интересно, отколкото вкъщи пред компютъра. Момичето тренира аеробика и често показва наученото пред децата от клуб „Синьо лято“. 

Александра, Ани и Чаница са сред тези, които всеки ден идват в читалището и непрекъснато предлагат идеи за нови игри. По тяхна идея клубът подготвя детски празник. За него децата сами ще направят покани, ще подготвят и куклен театър по своя авторска история. На празника ще бъдат поканени и деца от дежурните градини в града. Малчуганите смятат да организират и празник на домашния любимец. “ Всички идеи на децата са добре дошли, обсъждаме ги и ги реализираме“, каза Ива Томова и издаде, че планира и състезание „Мама, татко и аз“.

Александра, Ани и Чаница

Александра, Ани и Чаница

Репетициите за театъра започнаха

Репетициите за театъра започнаха

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button