Хасково

Ния Ванчева със званието „Ученик на годината“ за патронния празник на Езиковата гимназия

Ния Ванчева от 12 А клас в хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ получи званието „Ученик на годината“ на днешния патронен празник на училището.

Това стана на церемония в гимназията. Наградата за Ния е най-вече заради успехите й на олимпиади и международни състезания по немски език, както и за извънкласна дейност. Отличничката заяви пред Haskovo.info, че ще кандидатства в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в специалност „Стопанско управление“.

Езикова гимназия
Ния Ванчева

За успехи през годината бяха наградени още Нели Генова, Есма Кушку, Джеймс Владимиров, Кристиан Димов, Веселин Арабов и Христо Костов.

След това гимназисти положиха цветя пред бюста на Асен Златаров пред театър „Иван Димов“. Повече за Асен Златаров прочетете Тук.

Директорът Деян Янев каза, че са подготвили богата програма за 50-годишнината на гимназията. Кулминацията ще е на 11 юни с тържество на площада в Хасково, а на следващия ден ще има среща на поколенията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button