Регион

15 кг фасул за Св.Неделя в Мандра

ФасулВместо с курбан жителите на хасковското село Мандра почетоха днес паметта на Света мъченица Неделя с фасул. Десетки миряни се събраха в едноименната църква, където се състоя тържествена служба по случай храмовия празник.

„В нашето село се намира единствения храм в областта с име Св. Неделя. Затова и тук има много именници. Повечето жители на Мандра са кръстени Делка и Делчо„, разказа кметицата Недялка Касабова, която днес също има имен ден. Тя допълни, че винаги на св. Неделя жителите на Мандра са правили курбан. „Тъй като обаче според старите хора в сряда се яде постно, днес празнуваме с фасул“, обясни кметицата.

Тя покани всички хасковлии на събора на селото на 17 юли. „Тогава ще сготвим курбан. Водата за него ще вземем от близкото аязмо, тъй като се смята, че тя е лековита.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button