Регион

Хванаха контрабандни златни и сребърни накити на границата и ментета на магистралата

1 075 грама недекларирани златни и сребърни накити са открити при проверки на два автобуса и лека кола на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на пункта пристигнал автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Автобусът е селектиран за щателна проверка, при която под хастара на дамска чанта, собственост на една от пътничките – румънска гражданка са открити 38 пръстена, медальони, гривни, синджири, обици. При направената от вещото лице експертиза се установило, че накитите с общо тегло 113.70 грама са от 14-каратово злато на стойност над 8 500 лева.

Други недекларирани златни накити на стойност 31 423 лева са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. В личния багаж на две от пътничките – румънски гражданки са открити общо 419 грама златни накити, като по-голямата част от тях – 338.29 грама са намерени на дъното на куфар, собственост на една от дамите. Накитите на стойност 25 365 лева са били укрити в празна опаковка от кроасан и на дъното на пластмасова тарелка с нарязан хляб. В дамската чанта на втората румънка са открити недекларирани 80.70 грама златни накити.

Недекларирани 49 сребърни пръстена с общо тегло 542 грама са открити в лек автомобил, пътуващ от Турция през България за Молдова. Накитите са били укрити под хранителни продукти в хладилника, разположен между предните седалки на автомобила. Установено е, че контрабандните сребърни изделия са собственост на турския шофьор.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Стоки с лого на запазени търговски марки пък са иззели криминалисти от управлението в Димитровград, съобщават от полицията. Вчера на км. 35 на автомагистрала „Марица“ те са проверили автобус на турска фирма, пътуващ в посока Кърджали. В багажното отделение са намерили 67 комплекта спортни екипи и тениски с лого и надпис на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Сутринта автобусът е спрял за почивка на свиленградски паркинг, където мъж ги предал на стюарда и заявил, че са лични дрехи и са доставка за кърджалиец, който щял да ги получи, когато пристигнат в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button