Любопитно

Александра Драгова представя своя хореография в София – ВИДЕО

Танцов спектакъл на Александра Драгова, чийто път тръгна от Хасково, се разпространява с подкрепата на Министерство на културата.

Снощи в Националния студентски дом в София бе представена постановката „Втора кожа“, за която Haskovo.info писа. Спектакълът е част от инициативата „Театрална совалка 2020 – 2021“ на Нов български университет.

Режисьор и хореограф на „Втора кожа“ е Александра Драгова, възпитаник на Нов български университет, специалност танцов театър. В основата на спектакъла е поривът за свобода, изразен със средствата на иновативна съвременна хореография.

Направила първите си стъпки в хасковския балет „Тангра“ с ръководител Дорина Инджова, днес Александра Драгова е носител на „Златна муза“ – една от годишнате награди на Асоциацията на хореографите в България. „Колкото повече продължавах да танцувам, толкова повече осъзнавах какво е да твориш изкуство. Танцът ми дава възможност да създам нещо без думи, нещо, което говори вместо мен и разказва на хората“, казва в интервю талантливата балерина и хореограф. На сцената на Университетски театър НБУ тази вечер тя ще представи танцов уъркшоп.

Междувременно хасковлийката продължава да се снима във видеоклипове на световни звезди. Последният е на Rita Ora x Imanbek – „Bang“.

Един коментар

  1. това е далече от хореография. По скоро му се дръгне на детето и се крачи белким му излезе късмета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button