Регион

Подслоняват във фургон 72-годишна жена, чиято къща изгоря при пожар

72-годишната Иванка Тилева от димитровградското село Злато поле, чиято къща изгоря при пожар, ще бъде настанена временно в оборудван фургон, съобщават от общината.

Той е осигурен след искане на кмета Иво Димов до директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Възрастната жена ще остане във фургона, докато бъде възстановена къщата й. Фургонът ще пристигне в селото утре.

Както Haskovo.info писа, пожарът избухна на 12 февруари вечерта. Изгоряха две стаи от къщата и 50 квадрата покривна конструкция. Огънят тръгна от печка на твърдо гориво. Така възрастната жена остана на улицата и се принуди да се моли на съседи за подслон.

Към момента общината не може да й осигури жилище, защото през зимата в резервните жилища се настаняват бездомници, както и карантинирани граждани, пострадали при бедствия или вследствие на пандемията.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button