Хасково

30 от дом „Надежда“ с варицела, заболеваемостта в областта е в норма

Деца от дом Надежда40 са случаите на варицела през юни в Хасково, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. По-голямата част от заболелите са от дом „Надежда“

30 от малчуганите настанени в социалното заведение са били покосени от шарката, съобщи за Haskovo.info временно изпълняващата длъжността директор Биляна Петрова.

„Някои от децата бяха настанени в Инфекциозното отделение на многопрофилната болница“, разказа тя и допълни, че в момента само едно от тях все още не е оздравяло напълно. 

През юни в област Хасково заболелите от ентероколит са 95, от морбили – 59, от салмонелоза – 13, а от скарлатина и хетапип А – по 7. Единични са случаите на вирусен менингит, паротит, дезинтерия и лаймска борелиоза.

От здравната инспекция припомнипа, че сега е сезонът на маларията. Те препоръчаха на хората, на които им предстои пътуване до Африка да си направят профилактика, тъй като миналата година в областта е регистриран 1 случай.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button