Регион

Подслониха баба Иванка във фургона, започна дарителска кампания

72-годишната Иванка Тилева от димитровградското село Злато поле вече е временно подслонена в оборудван фургон. Той беше доставен сутринта в селото, съобщават от община Димитровград.

Haskovo.info припомня, че къщата на възрастната жена изгоря при пожар на 12 февруари. Досега тя беше подслонена от съседи. Фургонът беше издействан по искане на кмета Иво Димов от директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Поставянето на двутонния фургон беше координирано от началника на Районната служба пожарна безопасност и защита на населението в Димитровград главен инспектор Иван Пачов. Два крана бяха необходими за поставянето му в дворното място, където удобно за жената ще бъде подвързан към съществуващата ВиК-мрежа. Фургонът има кухня, санитарен възел и стая.

Председателят на общинския съвет Гергана Кръстева съобщи, че вече е входирана докладна за еднократна помощ на самотната жена. Кръстева допълни, че още от днес тя ще получава топъл обяд и се ангажира с цялостното дооборудване на временния й дом.

Фургон

С помощта на кмета на селото Иван Тенчев вече са подадени документите за издаването на нова лична карта, която жената загуби наред с всичките си пари и цялото си имущество при пожара. Баба Иванка благодари за това, че не е оставена сама в такъв тежък момент. Жената е загубила детето си, съпруга си и всички близки хора. Хора от селото й донесоха дрехи и хранителни продукти.

Вече се организира кампания за събиране на дрехи, обувки, както и пакетирани хранителни продукти за жената, които могат да бъдат предадени в местната база на БЧК на ул. „Цар Симеон“ 11 от 9 до 16 ч.

Разкрита е и банкова сметка:

Обединена българска банка
Фондация „Подари усмивка“
BG40UBBS88881000916293
за Иванка Костадинова Тилева

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
4444
4444
18.02.2021 20:32 20:32

Дай боже повече хора да усещат помощ от Общините. Нашия кмет да отиде на стаж в Димитровград, да се научи на работа, работа, работа!

Back to top button